Kelkáposzta főzelék

Recipe by BabaHama
Életkor

10

hónap
Előkészület

20

perc
Elkészítési idő

40

perc

Egy adag baba étel elkészítéséhez elegendő

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta

  • 1 db burgonya

  • 1 tk pirospaprika

  • 1 ek liszt

  • 1 mk kömény

  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  • A káposztát csíkokra szeljük, torzsáját kivesszük, majd alaposan átmossuk
  • Feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el
  • Amíg felforr a víz, megpucoljuk a krumplit, megmossuk és kockákra vágjuk
  • Az első forrás vizet leöntjük a káposztáról, hogy ne fájjon a baba pocakja
  • Hozzáadjuk a krumplit és ismét felöntjük vízzel. Puhára főzzük.
  • Fűszerezzük igény szerint kevéske sóval, őrölt köménnyel és fél/egy gerezd fokhagymával.
  • Ha minden puhára főtt, készítünk egy paprikás rántást és hozzáadjuk
  • A végén villával ősszetörjük vagy darabosra összeturmixoljuk.

Jegyzetek

  • Ide Jegyzetek