Meggyes burgonyapüré

A meggyes burgonyapüré recept egyszerű és tápláló. A meggy kellemes savanykás íze remekül ellensúlyozza a burgonya édességét. Az ilyen típusú házi készítésű ételekkel nemcsak hogy egészséges alapanyagokat biztosíthatunk a babának, de hozzászoktathatjuk őket a különböző ízekhez is.

Meggyes burgonyapüré

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 15 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 45 perc

Hozzávalók

Utasítások

  1. Előkészítés
    • Először is, megpucoljuk a burgonyát, majd kisebb darabokra vágjuk.
    • A meggyet is megmossuk. Ha friss meggyet használunk, akkor kimagozzuk. Ha fagyasztott a meggy, akkor előzőleg kiolvasztjuk.
  2. Elkészítés
    • A burgonyát egy  kis edényben, kevés vízben puhára főzzük, ami körülbelül 10-15 percet vesz igénybe. A főzési idő lehet változó a burgonya típusától és a darabok méretétől függően.
    • Közben egy másik edényben, kevés vízzel, vagy akár anélkül, puhára főzzük a meggyet. Ez általában 5-10 perc alatt megtörténik.
    • Amikor mindkét összetevő megfőtt, a meggyet átpasszírozzuk egy szűrőn, majd összeturmixoljuk őket egy sima pürévé. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kis vizet, anyatejet vagy tápszert, hogy a kívánt állagot elérjük.

Megjegyzések

  • Fontos, hogy a püré állaga ne legyen túl híg, különösen ha a baba még csak most kezdi a hozzátáplálást.
Kategória